Топ 5 на забележителностите в Рио де Жанейро - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 на забележителностите в Рио де Жанейро
Автор: Peika.bg
Топ 5 на забележителностите в Рио де Жанейро

Рио де Жанейро е вторият по големина град в Бразили (след Сао Пауло), а името му в превод от португалски означава „януарска вода“.

Климатът там се отличава с продължителни дъждовни периоди от декември до март. Така че, ако искате да посетите този прекрасен град, най-добре изберете други месеци.

Рио де Жанейро е една прекрасна дестинация, която със сигурност много приключенци биха искали да посетят. Затова сме ви подбрали 5-те най-емблематични за града атракции.

1.
Корковадо и статуята на Иисус Христос 

Корковадо е наименованието на планината, в чиито поли е разположен чаровният Рио де Жанейро. Това емблематично бразилско възвишение достига височина 710 м. Величествената гледка от статуята на Иисус Христос над 10-милионния град ще остане в съзнанието си завинаги. Самата статуя е с височина от 39,6 м, а до нея се стига с малко влакче, което тръгва от квартала Козме Велйо, преминава през тропически гори и стига до подножието на монумента. Друга, далеч по-скъпа опция за стигане до там, е с такси. Статуята може да бъде посетена всеки ден между 08:00 и 18:00 часа, като входната такса е около 20 долара, в които влиза и пътуването с влакчето до върха.

Топ 5 на забележителностите в Рио де Жанейро


2.
Захарната Глава

Захаранта глава е още един от най-емблематичните
символите на Рио. То е едно прекрасно място, откъдето може да се полюбувате на зашеметяващата гледка към града, Корковадо и океана. До Захарната глава се стига чрез кабинков лифт от центъра на Рио.

Топ 5 на забележителностите в Рио де Жанейро


3. П
лажът Копакабана

Смело можем да заявим, че плажът Копакабана е един от най-известните в света.
 До началото на миналия век там е имало малко и безизвестно рибарско селце, но с построяването на луксозния хотел "Копакабана Палас" през 1923 г. Той се превръща в популярно място, привличащо туристи от цял свят.

Топ 5 на забележителностите в Рио де Жанейро


4. Карнавалът в Рио

Карнавалът в Рио е най-популярното събитие не само в Бразилия – едва ли има човек, който да не е чувал за него. Той представлява 5 дни танци, пищни костюми и всичко това под неповторимия ритъм на самбата. Всяка година хиляди туристи от цял свят пристигат, за да видят на живо това зашеметяващо зрелище. Карнавалът се провежда за първи път през 1723 г., а подготовката за него трае с месеци, но определено има защо. Обикновено събитието се провежда между средата на февруари и средата на март. 

Топ 5 на забележителностите в Рио де Жанейро
Снимка: pixabay.com


5. Плажът Ипанема и бул. Авенида Атлантика

Плажната ивица Ипанема е залепена до тази на Копакабана, така че единственото, което поставя границите между тях, са различните краските на пешеходната алея определят границите им. Крайбрежният бул. Авенида Атлантика пък е мястото, което със сигурност трябва да посетите ако сте любители на нощния живот 
 – там са концентрирани едни от най-популярните кафенета, ресторанти, барове и дистотеки.

Топ 5 на забележителностите в Рио де Жанейро

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин